fbpx
Inschrijven

Word
 Asbestverwijderaar 
dankzij onze opleidingen!

U kan als erkend Asbestverwijderaar aan de slag met een opleidingsattest van een erkende opleiding. 

Onze opleiding volgt de wettelijk bepaalde inhoud en is erg praktijkgericht. Zo kan u na de opleiding veilig aan de slag met asbestverwijdering volgens de methode van de hermetische zone en die van de couveusezak.

Ik wil me inschrijven!
Meer info over de opleiding

Klaar om in te schrijven?

Ontvang je inschrijvingslink per e-mail!

Geïnteresseerd in onze opleiding?

Laat je contactgegevens achter en we sturen je een mailtje waarmee je vlot kan inschrijven voor deze cursus.

Onze opleidingen

Bij ons kan je terecht voor

Opleiding tot
Asbestverwijderaar

 • Praktijkgerichte lessen
 • 4 dagen (32u)
 • Online webinars (8u) + 3 dagen les op locatie

Bijscholing voor
Asbestverwijderaars

 • Verplichte bijscholing
 • On demand webinar
 • 1 dag (8u)
Meer info over de opleiding

Liever Asbestdeskundige Inventarisatie (ADI) worden?

Bij Confocus bieden we ook de opleidingen tot Asbestdeskundige Inventarisatie (ADI) aan.

U leert daarin asbest inventariseren en asbestattesten opmaken volgens de verplichtingen van OVAM en het inspectieprotocol. Als ADI mag u geen asbest verwijderen, maar wel asbestinventarissen opstellen.

Meer info over de opleidingen tot ADI

Waarom

Asbestverwijderaar worden?

De Vlaamse Overheid wil tegen 2040 een asbestveilige regio worden. Daarom brengt ze de aanwezigheid van asbest in Vlaanderen snel in kaart, maar is het ook cruciaal om asbesthoudende materialen zoveel mogelijk te verwijderen

Omdat asbestverwijdering enkele belangrijke gezondheidsrisico's met zich meebrengt, mogen enkel opgeleide professionals ermee aan de slag. Zij kunnen volgens de correcte voorschriften zorgen voor de veiligheid van de gebouwen waarin we wonen, werken, leven. Zo bouwt u als Asbestverwijderaar mee aan een gezondere leefwereld.

Hoe verloopt

de inschrijving?

Alle praktische informatie (inschrijven, data, locaties, programma...) vindt u via deze link.  Je doorloopt na inschrijving volgende stappen:

 • Je ontvangt na je inschrijving de nodige bevestigingsmails.
 • Je ontvangt ook een éénmalige mail waarmee je je account kan activeren in ons e-learning-platform. Daarop kan je de webinars bekijken.
 • Soms komen de mails in je ongewenste mailbox of spam terecht. Check die dus ook!
 • Zodra je je account hebt geactiveerd, kan je inloggen op ons e-learning-platform MY E-LEARNING, dat je steeds rechtsboven op de website van Confocus terugvindt. De webinars staan klaar op het platform. 
 • Je bent helemaal klaar om de webinars te bekijken voor aanvang van de lessen op locatie!
Ik schrijf me in!

Onze

Opleidingen

Wie aan de slag wil met de sloop of verwijdering van asbest, dient een opleiding van minstens 32 uur te hebben doorlopen. In onze opleiding volgen we de wettelijk bepaalde inhoud en besteden we minstens 50% van de lestijd aan praktijkgerichte informatie en oefeningen. Zo krijgt u tijdens webinars de nodige theoretische bagage mee om de overige opleidingsdagen om te zetten in de praktijk.

Na afloop bent u daardoor vertrouwd met zowel de methode van asbestverwijdering via hermetische zones als die die gebruik maakt van de couveusezak.

     - Praktijkgerichte lessen
     - 4 dagen (32u)
     - Online webinars (8u) + 3 dagen les op locatie

☞ Info over de opleiding en/of inschrijven
De bijscholing 'Eenvoudige handelingen' is bedoeld voor elke professional bij wie asbestverwijdering tot het takenpakket behoort. Het programma van de opleiding bestaat uit de vastgelegde inhoud, gekoppeld aan enkele nuttige uitbreidingen die van belang zijn voor het beroep van asbestverwijderaar. 

We werken in diverse modules, met ieder een korte zelftest achteraf. U kan uw kennis ook extra toetsen met de multiple-choice-test na afloop van de volledige opleiding. Bovendien kan deze webinar herbekeken worden!

     - Verplichte bijscholing
     - On demand webinar
     - 1 dag (8u)

☞ Info over de opleiding en/of inschrijven

Onze

Lesgevers

Harry Vonk

Docent Asbestopleiding & Asbestherkenning

Chris Schijns

Advocaat &
Docent Asbestwetgeving

Rik Massop

&

Ik wil Asbestverwijderaar worden!

Wie is confocus?

Confocus ontstond in 2004 nadat Barbara Castermans startte met de organisatie van juridische opleidingen. Karel Erven stapte mee in het verhaal. Intussen groeide Confocus uit tot een professionele en onafhankelijke opleidingsorganisatie voor juridische, milieugerelateerde en bouwgerelateerde opleidingen. Door een pragmatische aanpak en oog voor de ‘studenten’ is Confocus inmiddels een gevestigde waarde.

Contact

info@confocus.be

+32 (0)11/75 41 02

Hellebeemden 9B
3500 Hasselt